2014 Rok dřevěného koně

Čínský nový rok nemá úplně pevné datum, protože čínský kalendář je mnohem více spojen s přírodou. Začíná vždy po druhém novoluní od Slunovratu.Tentokrát toto datum připadá na 30.ledna ve 23 hodin a my vstoupíme do roku Dřevěného Koně.

Kůň je velmi silné a velmi aktivní zvíře. Myslím si, že jeho energie jsme už všichni mohli pocítit, protože nad vládcem roku 2013 Hadem už získává značnou převahu a netrpělivě čeká, až bude moci mezi nás vtrhnout v plné parádě.

Kůň má obrovský potenciál a úplně jiné energie než na které jsme byli zvyklí celý minulý rok. Někdo si možná oddechne, protože minulý rok byl hodně těžký, ale letošní nebude také nic jednoduchého, i když úplně jinak.

Roku 2012 vládl Drak, který si létal nahoře a vše nafukoval a odkrýval. Byl velmi rychlý a nezáleželo mu na detailech. Had roku 2013 nelétal, rychlostí neoplýval a měl rád vše dokonalé. Hodně nás zpomalil, někdy i zastavil. Měl tendence řešit vše do hloubky a dovést to k dokonalosti. Pokud se to povedlo, tak můžeme jásat. Kůň roku 2014 to teď vezme za své a roznese po světě.

Pokud jsme však naše plány, tužby a vize nedovedli k dokonalosti, letošnímu vládci to vadit nebude. I to nedokonalé vezme a poběží s tím jako o život. Jde však o to, zda se nám výsledky budou líbit.

Pojďme se nejprve podívat, jaké energie budou vládnout.

Kůň patří k ohnivým zvířatům a letos převzal přívlastek dřevěný. Roční letící hvězda je letos také o energii Dřeva a otevření času hmoty bude zase o energii Ohně. Takže celý rok budou vládnout dvě energie Ohně a dvě energie Dřeva.

K tomu si budeme muset připočítat, že na jaře vždy vládnou energie Dřeva a tudíž se jeho projevy znásobí. V létě se zase znásobí projevy ohnivé energie. A nezapomínejme, že Dřevo i Oheň jsou energie velmi aktivní, jangové.

Představme si malé děti a puberťáky. Nezastaví se, pořád něco tvoří, vymýšlí. A pak si představme Koně. Volného, nespoutaného. Krásného i nebezpečného.
Ale ani letošní podzim a zimu však nemůžeme čekat příliš klidné energie, ale přeci jen o něco méně hektičtější než první polovinu roku.

A nyní tedy Kůň a jeho potenciál.

Kůň je veselý a bezstarostný. To by nám mohlo pomoc a i my bychom si měli přestat dělat starosti se vším a zejména tím, co opravdu nemůžeme změnit.

Určitě se budeme rádi bavit, užívat si společnost. Objeví se velká potřeba ukázat se světu a bude to tak dobře. Vždyť podělit se o naší jedinečnost, naše dary je vždy prospěšné.

Kůň je také bezelstný egoista. Můžeme se tedy letos hodně setkávat s tím, že každý bude myslet jen na sebe a nás nebude brát na vědomí. Zkrátka si půjdeme za svým a proto je také dobře si vědomě říct, že na tomto světě nejsme sami. A pokud se nám něco nepovede, kdo nám otevře náruč, když je před tím všechny udupeme a zašlapeme do země?

Kůň pádí za tím, co ho zajímá a je v neustálém pohybu. Pro nás je důležité si uvědomit, že pokud letos zpomalíme a budeme se chtít spíš válet, tak nám Kůň v tom lepším případě uteče, v tom horším nás prostě převálcuje.

Jeho problémem bývá, že než něco dotáhne do konce, nadchne se pro něco nového, a tak se ochudí o úspěch. Takže pokud máme nějaký projekt nebo něco, čeho chceme dosáhnout, musíme se opět vědomě dívat na své kroky, abychom nesešli z naší cesty.

Kůň je velmi vášnivý, a když se zamiluje, pálí veškeré staré mosty. Tento rok tedy bude zaměřený i na vztahy. Budou vznikat nové lásky, ve starých vztazích může dojít k oživení vášně. Ale nečekejme, že energie udělají vše za nás. Také se musíme přičinit a svým chováním jim jít vstříc.

Dřevo letošnímu Koňovi přidá kreativitu a hravost, originalitu, ale také ještě více egoismu. Podívejme se znovu na malé děti. Nemají rádi příkazy, zákazy. Rádi si dělají věci po svém. Dělají vše naplno, s radostí. Nechávají se pohltit svojí činností. A když je do něčeho nutíme proti jejich vůli, tak se vztekají. A také nepředstírají, ale říkají pravdu. Tak takhle nějak nás to bude nutit se projevovat.

Určitě se budeme i setkávat s chaotickými situacemi. Nicméně pragmatičnost a prostý rozum nám pomohou i toto zvládnout.

Tento rok by měl být o expanzi. Jak naší osobní, tak světu okolo nás. Před koncem roku 2013 jsem dokonce četla, že firmy chtějí letos nabírat nové zaměstnance. Tak jsem si říkala, jak na to přišli. A pak jsem si uvědomila energie roku 2014.

Pokud máme opravdu dobře připravené projekty, můžeme čekat raketový start a rychlý rozvoj.

Dejme si však pozor. Kůň opravdu nevnímá detaily a také je velmi důvěřivý. Tak zejména v pracovní oblasti, nebo když si bereme půjčky apod., si detailně přečtěme, co podepisujeme a komu vlastně důvěřujeme. Půjde to těžko, ale když se budeme trochu snažit, tak to dáme.

ZDRAVÍ

Na začátku roku, kdy budou extra silné zejména dřevěné energie, se může objevit obrovská únava. Tím, že nás to bude nutit klusat dopředu ještě víc než každý rok na jaře, je nutné myslet i na odpočinek. Lehká strava, která nezatěžuje játra žlučník, je velmi žádoucí.

Trpět by mohly právě játra, žlučník, oči nebo naše nehty.

Po celý rok, ale hlavně v létě je třeba si dát pozor na náš nervový systém, aby se z nás nestal papiňák. Pozor na srdce a žíly. Také nezatěžujme příliš náš termoregulační systém. Velké aktivity na poledním slunci jsou letos zakázané.

Ohrožený může být i žaludek a slezina. Velmi nutné je dodržování pitného režimu. Jednoznačně z toho vyplývá, že víc než kdy jindy bude platit, že jsme to, co jíme. Nestřídmost v jídle se nám letos opravdu může vymstít. Stejně tak i relativně dietní, ale nekvalitní strava.

Vzhledem k tomu, že letos vládne silná energie Dřeva, je velmi nutné dát si pozor na vítr. Ve více předpovědích jsem četla, že letošek bude hodně větrný a i podle energie Dřeva je to dané.

Vítr sice přináší i blahobyt a proniká všemi skulinami, ale přináší i nemoci. A nemoci jím způsobené pronikají do těla krkem. Takže ještě více než kdy jindy apeluji na šály, šátky apod.

Letošek bude více méně o dvou variantách. Kdo žije v souladu se sebou a vesmírnými zákony se bude těšit dobrému zdraví a neonemocní. Naopak může docházet prý i k zázračným uzdravením.

Naopak ti, co se stále vzpírají přírodním zákonům, myslí si, že jen oni vědí, znají a všechno překonají a zvládnou, můžou být velmi často nemocní a vyčerpaní.

LETÍCÍ HVĚZDA 2014

4-2-6

Letošní hvězda má energii Dřeva. Přináší nám rozmanitost, hojnost a bohatství.

Náš život by měl být spíš rozmanitý. Jednoduchost naší cesty si nechme na jiné roky. Řešme věci s lehkostí větru, buďme hraví a přistupujme k lidem jako děti.Zbavme se pro letošek posuzování, kdo jaký jsme, a hrajme si všichni na našem společném písku.

Projevujme svoji tvořivost, zkusme být originální. Každý máme své dary, talenty, své nadání. Během letošního roku bychom tyto talenty mohli objevit. Ale bez toho, že to zkusíme, se nám to nepovede.

Harmonizovat nás budou blízké vztahy. Takže doporučuji vtahy „face to face“ nikoliv vztahy přes mobily, počítače apod. V roce, kdy vládne egoistický Kůň, nezapomínejme na to, že za vztahy s našimi blízkými máme také zodpovědnost. Bez ní vztahy nefungují.

Pozor bychom si měli dát na přesná pravidla a také rady našich přátel bychom měli pečlivě hodnotit.

Vzhledem k tomu, že k negativní části letošní hvězdy patří nápomocní přátelé, nebesa, velmi silně mi to naznačuje, že opravdu nadešel čas, kdy si máme uvědomit, že my sami jsme tvůrci, my máme sílu a schopnosti pomoci sami sobě. Přestaňme se tedy obracet směrem ven, ale sami si tvořme to, co chceme ve svém světě mít.

Bojování a tvrdé prosazování čehokoliv nás bude jen oslabovat a nikam to stejně nepovede. Pouze k tomu, že nás to bude vysilovat a negativně ovlivňovat.

A ještě krátce se podívejme na partnerství, které zajímá velmi mnoho lidí. Je zapotřebí vztah nechat plynout. Zde nevymýšlejme žádné nesmysly. Pěstujme vztah ve své jednoduchosti. Nic netlačit, nic nepřeskakovat.

Velmi důležité pro vztah letos bude domov, prostředí, hnízdečko pro lásku. Dárky pro partnera mohou být i dárečkem pro náš společný domov.

Negativně by naopak na vztah mohly působit tradice a rodina. Naší rodině se třeba náš partner nemusí zamlouvat. Anebo třeba právě tradice, které dodržujeme, se nemusí zamlouvat našemu partnerovi.

Přeji krásný rok 2014!

Zdroj: http://www.harmonie-zivota.cz/

Jak už jsme každý rok zvyklí, tak přibližně měsíc od chvíle, kdy jsme vstoupili do nového roku, začíná nový rok podle starodávného čínského kalendáře.

Sdílet tuto pravdu

Reklama

Sledujte na Facebooku

Vaše komentáře

Reklama