Máte-li zájem získat o osteoporóze více informací, pak klikněte na následují obrázek
TŘI LIDOVÉ RECEPTY NA OSTEOPORÓZU
Na zavápnění kostí se u nás používá od pradávna, říká se mu lék na artrózu, já mám však spíš pocit, že je to lék na osteoporózu. V každém případě ho nyní chystám pro syna, má šílenou paradentózu, takže “ děláme “ zuby.
Zde je recepis:
Dávkování:
Recept od babičky
Je to místo šumivého kalcia.
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
3 vejce (skořápky, žloutky)
1 kg citronů
1/4 kg medu
1/2 l rumu,
POSTUP PŘÍPRAVY
Nejlepší je používat skořápky z domácích vajec, pokud nemáte možnost, budou stačit kupovaná. Skořápky ze tří vajec opláchneme, dáme do hrnce s horkou vodou a necháme projít varem. Stačí 5 minut. Poté dáme skořápky na plech do rozpálené trouby, pro zničení všech choroboplodných zárodků. Skořápky zkřehnou. Dáme do hmoždíře, nebo do mixeru a rozemeleme na jemný prach. Rozdrtíme v hmoždíři na jemný prášek a z 1 kg citronu vymačkáme šťávu. Do té šťávy dáme rozdrcené skořápky a necháme 24 hodin uležet, až se prášek úplně rozpustí. Občas zamícháme. Druhý den do toho dáme 1/4 kg medu a 1/2 l rumu. Nalijeme směs do lahve a pořádně zatřepeme. Nakonec můžeme přidat 3 žloutky a řádně rozmícháme. Před každým použitím zatřepeme lahví, aby se obsah rozmíchal.
Užíváme 1 velké štamprdle před spaním.
Zdroj: e-mail + dohledáno na stránkách http://www.mimibazar.cz/
Podle bylinářky a léčitelky Evy Moučkové.
Za svůj život procházíme různými etapami, kdy ve zvýšené míře potřebujeme přijímat vápník, abychom si udrželi pevné a zdravé kosti a tudíž se udrželi v pohybu bez bolesti. V období menopauzy a ve stáří, v těhotenství, při kojení, po úrazech nebo při nedostatečnosti vápníku je nejlepším způsobem doplnění vápníku přírodní cesta, tudíž strava bohatá na vápník, doplněná třeba i o tento skvělý a fungující recept od báječné bylinkářky a léčitelky paní Dr. Evy Moučkové, která ho šíří a pomáhá jím spoustě lidem s problémovými kostmi.
Ingredience na vápníkový nápoj:
6 vajec
Šťáva ze 2 kg citrónů
1/2l čistého 40% alkoholu (vodka, grapa, líh, …)
4-5 lžic medu
Postup:
Vejce umyjeme a vložíme do široké skleněné mísy a zalijeme je šťávou z citrónů. Uložíme do lednice a každý den, po dobu 8-10 dní, vejce pomalu a opatrně lžící otáčíme, aby šťáva pronikla všude. Po pár dnech uvidíme, jak se vejce rozpouštějí. Po uplynutí doby v lednici mísu vyndáme, přelijeme do větší a rozmixujeme. Do vzniklé hmoty přilijeme alkohol a přidáme med a opět důkladně rozmixujeme. Vzniklý likér nalijeme do skleněných uzavíratelných lahví a uložíme v lednici.
Užívání:
Užíváme 1 polévkou lžíci ráno na lačno a 1 polévkovou lžíci večer před spaním.
Kůru je vhodné držet 3-4 měsíce.
Paní Moučková uvádí konkrétní případ staré ženy, která již měla kosti zcela slabé, artritické a bolavé a po dodržení tohoto postupu po dobu 4 měsíců jí doktor na základě rentgenu zjistil, že se jí kosti vrátily do původního zdravého stavu člověka v produktivním věku. V případě, že máte deficitní množství vápníku v těle, určitě tento recept vyzkoušejte, já sama i moje rodina s ním máme velmi dobré zkušenosti. V článku Přírodní zdroje minerálních látek naleznete podrobně seřazené potraviny, které obsahují veškeré minerální látky, které tělo potřebuje. Poslouží vám jako návod na to, jak se vaše strava může stát vaším lékem.
Autor: Michaela Weissová
Zdroj: http://slunecnyzivot.cz/