Přibývajícími lety vázne harmonická souhra našich žláz a orgánů, které díky špatné skladbě potravin a přejídání se začíná zhoršovat činnost zažívacího traktu, který tvoří dvacet jedna orgánů. Ze špatné činnosti žaludku a střev vede ke znečištění krve. V cévách se ukládají odpadní látky, hlavně cholesterol a anorganický vápník, čímž se cévy stávají neprůchodné. V kloubech se usazují vápenaté soli, kterými si zakládáme na různé aterosklerózy, artróza, infarkty, mozkové příhody, dny, zbytnělé prostaty a rakovinu a to vše je příčinou až 90% všech nemocí. Proto je zapotřebí o své tělo pečovat a udržovat v čistotě a zdraví. Existuje celá řada způsobů a receptů na vyčištění vnitřních orgánů od usazenin a tak je jenom na nás, který z nich si vybereme jako nejvhodnější, nejjednodušší a nejúčinnější.
Výplach střev
Normálně fungující střeva jsou kořenovým systémem obrany a ochrany našeho těla. Zanesené tlusté střevo, napěchované zbytky nestrávené potravy a různými kaly, nabývá na objemu a tlačí na bránici a další přilehlé orgány, které tím ztrácí svoji funkci a dochází k poruchám a onemocněním. Pravidelné očišťování organizmu ode všech usazenin by se mělo stát součástí péče o své fyzické zdraví. Čisté tlusté střevo je základem pro zdraví a vitalitu člověka.
Návod – Do 2 litrů převařené vody vychlazené na teplotu těla přidáme lžíci citrónové šťávy, nebo odvar z heřmánku, který nalijeme do nádobky klystýru. Klystýr přijímáme v kleče s hlavou opřenou o ruce. Dýcháme hluboce ústy s uvolněným břichem. Násadku a konečník natřeme olejíčkem nebo mastí. Nálev držíme v těle co nejdéle s případným otáčením těla nejprve na levou stranu a poté na pravou. Klystýr aplikujeme nejlépe ráno od pěti do sedmi hodin a nebo večer před spaním při prázdném žaludku.
Doporučené aplikace : 1 týden – denně 2 týden – ob den 3 týden – ob dva dny 4 týden – ob tři dny 5 týden – jednou týdně a vždy po nějakých hodokvasech, zabíječkách apod.
Očista od škodlivých bakterií a plísní – Časté užívání léků, kynutého těsta a mléka, vede k zamoření zažívacího traktu plísněmi, kvasinkami a bakteriemi. Tito parazité pronikají do sliznice střev a živí se jejich krví. Přitom produkují většinou jedovaté látky, které působí na náš organizmus tak silně, že lékař může jen stěží odlišit symptomy skutečné nemoci od symptomů zcela nepředvídatelné činnosti parazitů ve střevech. V boji s dysbakteriózou je například, účinné léčení česnekem.
Návod – Po dobu jednoho až dvou týdnů sníme stroužek česneku každé ráno nalačno hodinu před jídlem a dva stroužky večer dvě hodiny po večeři. Odstranění infekce poznáme, když po jídle se přestane žaludek nafukovat a přestane vás pálit žáha.
Další návod je podobný – ráno nalačno sníst stroužek česneku, potom hodinu před obědem a dvě hodiny po večeři. V průběhu léčení obzvlášť poničené sliznice, můžete pociťovat pálení v žaludku a ve střevech. To šťáva z česneku proniká do poničených stěn sliznice kde ničí parazity. Také vám může začít silněji bít srdce, z důvodu posilování záklopek a chlopní z uvolňeného germánia. Ovšem jen česnek k očistě nestačí a tak je zapotřebí dalších kroků. Je zapotřebí obnovit režim PH v trávicím ústrojí k čemuž poslouží velmi dobře jablečný ocet se svými léčivými schopnostmi.
Sliznice našeho zažívacího traktu je nejen velice unikátní zařízení produkující enzymy, hormony a sekrety, ale i účinná pumpa se somatickým, výběrovým a antiseptickým systémem. Kolik úsilí musíme vynaložit, abychom tento důmyslný zázrak přírody za dvacet či třicet let vyřadily z provozu. Pro obnovu sekretorických /vylučovacích/ a vstřebávacích schopností sliznice zažívacího traktu je dobré používat nálevu z ovsa.
Oves promyjeme, vysušíme a umeleme v kávovém mlýnku. Do termosky nasypeme dvě lžíce mletého ovsa a zalijeme půl litrem vroucí vody. Dají se použít i ovesné vločky. Po třech až čtyřech hodinách je nálev hotov a můžeme ho použít k obnově sekretonické funkce sliznice ve střevech a v žaludku, regeneraci parenchimotorických tkání, posílení či obnovení přirozené imunity.
Očista kloubů od solí a vápenatých usazenin
Civilizační problém dnešní doby jsou úsady různých chemických látek a kalů v těle. A tak i v kloubech se usazuje sůl kyseliny močové a vápenaté usazeniny, které způsobují řadu nemocí jak o dnu, osteochondrózu nebo infekční polyatritidu a další pro člověka nepříjemné nemoci. I zde existuje řada různých receptů na očistu.
Návod – Na očištění od solí se doporučuje – 2 lžíce přírodní rýže zalijeme vodou a necháme 24 hod. stát. Ráno rýži uvaříme po dobu 5 minut a nalačno ji sníme. Po dobu čtyř až šesti hodin nepřijímáme žádnou potravu. Rýži jíme po dobu 14 dnů a dva krát do roka opakujeme jako účinnou prevenci.
Na vápenaté usazeniny a soli – 5gramů bobkového listu povaříme ve 3dcl.vody podobu 5-10 min a 3-4 hod. louhujeme. Přecedíme a popíjíme malými doušky během 12 hodin. Opakujeme po 3 dnech a poté po týdnu. Později postačí 1x ročně, ale vždy po dokonalé očistě střev jinak se staré kaly a jedovaté usazeniny rozpustí dříve než soli v kloubech. Odvar by se neměl pít dlouhodobě, neboť by mohl vyvolat vnitřní krvácení. Jiný recept doporučuje pít uvedený odvar z bobkového listu /podobné účinky má i odvar z listu brusnice/ dva týdny nepřetržitě, 3x denně asi třetinu sklenice čtvrt hodiny před jídlem.
Další recept na očištění kloubů je s použitím citrónu a česneku. Jeden neoloupaný citrón a jednu hlavičku česneku umeleme v mlýnku, vložíme do litrové sklenice a zalijeme 0,5 L studené nepřevařené vody. Nádobu uzavřeme skleněným víčkem a necháme 36 hod. stát na teplém místě. Po celý život můžeme užívat jednu polévkovou lžíci této směsi vždy před jídlem.
Při správné provedené očistě dochází první den k bouřlivému procesu v celém organizmu, který se projevuje jakoby chřipkovým onemocněním. Tato reakce je ve spojitosti imunitního systému ve střevech v krku a hlavě. Při silném vylučování solí a dalšího odpadu z těla se na čas sliznice střeva zahltí a tím se zaktivizují obranné imunitní buňky a vyvolají zmíněnou reakci. Doporučuje se při očistě jíst lehká jídla a ovoce. Výsledek této činnosti stojí zato, vždyť i lékaři kroutí hlavou nad dosaženými výsledky a tvrdí že došlo k chybné diagnóze.
Očista jater a žlučníku
Játra jsou orgánem látkové výměny, které produkují žluč do žlučníku a dále žlučovody do dvanáctníku. Zbavují nás jedů a škodlivin, vyrábějí enzymy, hormony a ketolátky, podílejí se na tvorbě krve, tvoří močovinu, skladují sacharidy a mají mnoho dalších funkcí. Také ovlivňují kvalitu zraku – při pravidelné očistě se obnoví čistota vidění. Pokud jsou v pořádku, zvyšují sílu obranného systému a zabraňují spuštění těch nejhorších nemocí. Proto očistu jater je nutné provádět pravidelně a s tím, že si nejprve vyčistíme střevo od kalových kamenů, aby produkty čištění jater mohly rychle odejít z těla. Během čištění dodržovat dietní stravu a prostředky k čištění. tj. olivový olej /Virgin oil/ a citrónová šťáva musejí být čerstvé. Je nutné dodržovat nejvhodnější dobu očisty – od 19 do 20 hodin. Očista jater a žlučníku, stejně jako ostatní procedury, jsou přirozenými procesy s použitím čistých přírodních látek a není třeba se ničeho obávat
1 – kůra, kterou opakujeme každých čtvrt roku je zapotřebí 2 dcl.olivového oleje a 2 dcl.čerstvé citrónové šťávy. Po tři dny aplikujeme klystýr a pijeme jablečnou šťávu v neomezeném množství. Poté v19 hod.začneme s očistou – zalehneme na oblast jater a přiložíme teplý obklad. Každých 15 min.pijeme 3 lžíce olivového oleje a hned 3 lžíce citrónové šťávy za stálého přikládání teplého obkladu na oblast jater. Vyloučení škodlivin proběhne během 24 hod.ve třech fázích. Změklé a narušené kameny spolu s kaly odcházejí z těla
2 – Pokud se nám zdá první recept drastický, můžeme použít lehčího způsobu, ale delšího trvání. Tato metoda trvá asi půl roku, kdy budeme každé ráno na lačno užívat 1,5 lžíce olivového oleje,1 lžíci medu a 1 lžíci čerstvé citronové šťávy.
3 – Potřebujeme 40 g sušených květů měsíčku lékařského nebo stejné množství celé sušené rostliny. Připravíme nálev z 1 L vroucí vody. Dávku vypijeme během dne na 3x. Nálev pijeme po dobu 2-3 týdnů vždy asi 20 min.před jídlem.
4 – Směs ze 100 g citronové šťávy a 100 g olivového oleje vychladíme na 10*C. Bez večeře sedíme v posteli a za stálého míchání popíjíme po malých doušcích, zalehneme a pokud možno již nevstáváme. Ráno aplikujeme klystýr a po další dva dny totéž s klystýrem i večer. Pijí se při tom ovocné šťávy nebo voda slazená medem. Jíst můžeme třetí den ovoce a zeleninu. Proceduru opakujeme po pěti letech nebo podle potřeby.
5 – K odstranění kamenů a prevenci zánětů jater se v ruském léčitelství doporučuje také odvar z květů šafránu, pelyňku,vlaštovičníku a z rýže, vše ve stejné poměru.
6 – Pro dobrou funkci žlučníku použít směs – kořen pampelišky, kořen jalovce, kůra krušiny, a list máty peprné. 1 lžíce směsi na sklenku vroucí vody 1 hod. louhovat. Pije se jedna až dvě sklenice před jídlem.
Očista ledvin
Ledviny filtrují z krve vodu, do které propouštějí odpadové látky a řídí minerální hospodářství. Kvalita fungování ledvin rozhoduje o osobnosti člověka a jeho délce života.Je to energetický zdroj životní síly a odolnosti. Poškozené ledviny signalizují různé nemocí jako jsou angíny, záněty čelních dutin, revmatizmus, bolestí páteře, ženských nemocí, impotenci, zánětu prostaty, řídnutí kostí, kožních chorobách a dalších neduhů.
Očistu je nejlépe provádět v létě kdy jsou k dispozici melouny, které se k tomuto účelu hodí nejvíce. Po celý týden jíme melouny a černý chléb a v rámci biorytmu ledvin se nahříváme ve vaně v teplé vodě mezi druhou a třetí hodinu noční. Pokud nedošlo k vyčištění, celá procedura se opakuje po dvou až třech týdnech.
Ledvinové kameny lze také rozpustit odvarem z kořene šípku. 2 lžíce kořene šípku zalijeme sklenicí vody a 15 min. vaříme. Necháme vychladnout a pijeme 3x denně vždy 1 třetinku odvaru po dobu 1-2 týdnů. Uvádím dále ještě několik receptů na očistu ledvin.
1 – Je nutné 24 hod. hladovět a pít pouze vodu. Poté aplikovat klystýr a následně vypít 2 dcl.. olivového oleje a 2 dcl. grapefruitové šťávy. Přitom cucáte citron, abyste zamezili pocitu dávení. Proces opakujeme po 24 hodinách a sledujeme odchod ledvinových kamenů. Nepít vodu !
2 – Šťávu z červené řepy pijeme tak dlouho, až se zbavíme všech kamenů. Údajně se rozpouštějí a vycházejí bolestivě. Šťáva se pije několik hodin odstátá.
3 – Několik bulv červené neloupané řepy umelete a vaříte tak dlouho až vznikne hustý sirup. Ten se pak užívá několikrát denně po 1 dcl. Kameny se poměrně rychle rozpouští a odcházejí.
4 – Tento recept je pouze na čištění ledvin. 1 lžičku lněného semínka zalijeme sklenicí vody a uvedeme do varu. Po dva dny pak pijeme každé dvě hodiny půl sklenice tohoto odvaru. Můžeme naředit vodou a přichutit citrónovou šťávou.
Očista krevní lymfy
Solný roztok, který se pije před zahájením očistné kůry, působí na jedovatý, tělesný a lymfatický odpad jako magnet. Celkové množství těchto látek a jedů může tvořit až 4 litry. Teď už víme,že kromě otravy, způsobené převážně zahnívajícími bílkovinami v našich střevech, je druhým zabijákem překyselení organizmu. Při očistné kůře z něj bude vyloučeno asi 12 L lymfy nasycené otravnými látkami a nahrazeno 12 L alkalické šťávy plné enzymů a vitamínů. To prospěje k obnovení zásadité reakce těla a jeho celkové detoxikaci. Při této kůře se vyčistí lymfa a odejde i tělesný odpad z odumřelých buněk a tkání a potravin, který odchází všemi vylučovacími kanály, které tvoří plíce,kožní póry,ledviny a střeva. Je vhodné si rovněž aplikovat klystýr pro uspíšení odchodu škodlivých látek.
1 – Ráno na lačno vypijeme roztok 1 lžíce Glauberovy soli ve sklenici vody. Připravíme si směs ze 2 litrů šťávy citrusových plodů a 2 litrů vody. Je zapotřebí 4-6 grapefruitů a 1-3 citróny, celkové požadované množství můžeme doplnit šťávou z pomerančů. Směs začneme pít 30 min. po vypití Glauberovy soli a pijeme ji každých 30 min po 2-3 dcl.až do spotřebování celé dávky. Tato kůra se provádí po 3 dny a vždy se stejnou dávkou šťávy. Nepřijímáme žádnou potravu, ale můžeme sníst několik pomerančů.
2 – U této kůry potřebujeme 900 g grapefruitové šťávy, 900 g pomerančové šťávy, 200 g citronové šťávy a 2000 g vody získané roztátím ledu/připraveného v ledničce/. Ráno si připravíme roztok Glauberovy soli ve 100 g vody a vypijeme ho. Při intenzivním pocení každých 30 min. vypijeme 100 g smíchaných ovocných šťáv. Procedura trvá 3 dny za stejných podmínek a večerního použití klystýru
Očista cév
Při současném způsobu života dochází k zanášení cév odpadními látkami, hlavně vápníkem a tuky. Vinou snížené průchodnosti tepen se omezuje nebo dokonce zastavuje výživa. Pak dochází k nedokrevnosti srdečního svalu neboli ischemické srdeční chorobě – při úplné neprůchodnosti cév k infarktu. Podobně vzniká i mozková mrtvice či zasažení dolních končetin. Hlavní překážka proudění krve se tvoří sražením krevních destiček a vytvořením krevní sraženiny, kterým říkáme trombus. Náš organizmus a tepny mají obnovovací schopnost, pokud jim dáme příležitost, a dokáží se i při značném poškození zbavovat cholesterolu a dalších škodlivin, v případě tepen je vyplavovat do jejich okolí. Rovněž i zde je několik receptů na očistu.
1 – Z namíchané směsi asi 2 dcl. koprového semínka, 2 lžíce mletého kozlíku lékařského a 4 dcl. medu. Směs dáme do dvoulitrové termosky a dolijeme vroucí vodou. Necháme 24 hod. louhovat. Pije se 1 lžíce půl hodiny před každým jídlem až do vyčerpání celé dávky. I zde je dobré dodržovat zásadu lehké stravy a důkladnou očistou střev.
2 – K očistě cév a ledvin je i tento levný recept – rozemeleme 3 lžíce plodu šípku, 5 lžic rozmělněného chvojí borovice nebo smrku a 2 lžíce slupek z cibule a to vše se zalije čtyřmi sklenicemi vroucí vody (8 dcl.), 10 min. povařit a půl hod.nechat louhovat. Scedit přes gázu a užívat 3x denně před jídlem a na noc jednu sklenici odvaru po tři dny.
3 – Z léčivých rostlin – heřmánek, třezalka, suchokvět a březové pupeny. 100 g z každé rostliny nasypeme do třílitrové sklenice, promícháme a pevně uzavřeme. 1/2 litru vody přivedeme k varu, přidáme 1 lžíci směsi, necháme 30 min. odstát a přecedíme přes husté plátno. Do 250 g nálevu přidáme lžičku medu a vypijeme před uložením k spánku. Druhou půlku ráno ohřejeme a s medem vypijeme. Celou proceduru opakujeme po 5 ti letech.
4 – Na jaře můžeme použít květů kaštanů. Tři květenství zalijeme 1 L vroucí vody a necháme 20 min.ustát. Pijeme během dne po třech doušcích po dobu 2-3 týdnů. Na podzim použijeme nadrobno nakrájené slupky z plodů kaštanu. 2 lžíce na 1 litr vroucí vody. Tento odvar pijeme stejně jako odvar z květů po dobu 2-3 týdnů.
Uvedenými etapami očisty našeho těla je nutné procházet postupně. Teprve potom může každý, kdo čistí své tělo ode všech usazenin, které se v něm usazovaly celé roky, může pocítit, co znamená radovat se ze zdravého těla. Očista jako taková může vyvolat v těle různé odezvy v podobě bolestí, nebo alergií v oblasti očištěných vnitřních orgánů, což je jen přechodné a svědčí to o tom, že se očistný proces dal do pohybu. Organizmus se zbavuje úsad a toxických látek nashromážděných za celá desetiletí a přes bolestivé příznaky dochází k uzdravování celého organismu. K úplné obnově organizmu dochází zpravidla po devíti měsících, kdy se obnovují buňky lidského těla, které žijí právě takový čas. Samozřejmě nesmíme tvrdit, že na podobné očistné kůry nemáme čas, když naproti tomu věnujeme svému psovi stejný a možná i delší dobu než sobě samému. Svému zdraví a tělu se budeme věnovat hodinu denně, bez ohledu na to zda je zrovna pracovní den, sobota nebo neděle. Čeká nás však nádherný výsledek – když v nás energie několika násobně vzroste a tím nám vše půjde snáze bez únavy a nemocí.
Zdroj: http://mirda2.atlasweb.cz/ocista%20tela%20a%20organu.htm