Při pití této šťávy může dojít k mírné bolesti – to se stává při odstraňování starých toxinů. Celer a zázvor pomáhá v průběhu čištění snížit záněty. Jde o perfektní propojení!
Tento nápoj může být v teplejších dnech velmi osvěžující. Ale i v době, kdy začíná jaro, můžeme tělu dopřát jakousi úlevu v případě, že máme sklon k popsanému usazování kyseliny močové v kloubech.
Ingredience:
1 středně velká salátová okurka
2 stonky řapíkatého celeru
1 plátek citronu
2,5 mladého kořenu zázvoru
10 dkg lásky
Počet porcí: 1 porce
Doba na přípravu: 5 min
Doba vaření: 0 min
Postup přípravy:
Všechny suroviny odšťavníme. Do skleničky s výsledným nápojem přidáme plátek citronu.
I pro čtenáře, kteří uvedenými obtížemi netrpí, bych ráda uvedla, že okurka obsahuje velké množství vody (asi 96%), která je přirozeně destilovaná, a tím může být její kvalita často lepší než kvalita obyčejné vody.
V její slupce najdeme vysoké množství vitaminu A, proto bychom ji neměli loupat.
Okurka také obsahuje zásadotvorné minerály a je vynikajícím zdroj antioxidantů(vitaminu C a A), kyseliny listové, manganu, molybdenu, draslíku, křemíku, síry,
i menší množství vitaminů B-komplexu, sodíku, vápníku a fosforu.
Tak neváhejte a někdy tento nápoj vyzkoušejte 🙂
Dobrou chuť!
Zdroj: juicing-for-health.com
převzato se souhlasem Veroniky a Martina Novotných
ze stránek