Perníčková inspirace

Autorkou fotografíí svých perníčku je Anna Adien

 

Perníčky od Anna Adien:

  1. 42 dkg hladké mouky,
  2. 18 dkg cukru,
  3. 10 dkg másla,
  4. 2 lžíce medu,
  5. 2 cela vejce,
  6. kakao asi dvě lžíce,
  7. koření do perníku.
  8. trochu skořice mleté a nezapomenout sodu jedlou zarovnaná polévková lžíce,

vyvalíme na 0.5 cm plát a vykrajujeme..po vytažení potírám rozšlehaným vejcem,peču na pečícím papíře..jsou moc dobré,ale nejsou to tzv. měkké perníčky

 


 

Dobrý, měkký perník:

50 dkg hladké mouky
25 dkg moučkového cukru
10 dkg medu /roztopený/
2 vejce
1 lžička rumu
1 lžička jedlé sody
3 lžičky perníkového mletého koření – badyán, skořice, hřebíček, anýz, fenykl

Vše se zpracuje v těsto /těsto je velmi tuhé, jde to těžko, ale jde to/, vyválíme na 0,5 cm silný plát. Vykrajujeme tvary a pečeme ve vyhřáté troubě na 250 stupňů. Za horka ještě potřeme rozšlehaným vejcem.

 

 

 

Měkkounké žitné perníčky

360 g mouky Jizerka
180 g cukru moučka
50 g tuku na pečení
3 vejce
2 lžičky mleté skořice
2 lžíce medu
2 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva

postup:ručně na vále zpracujeme a necháme 24 hodin v lednici odležet,nejlépe zabalené ve folii.po vytažení z lednice rozvalíme na potřebnou tloušťku a vykrájené tvary dále pečeme na pečícím papíře při teplotě 175 stupňů celsia. ještě horké potřeme rozšlehaným vejcem.Perníčky se pak krásně lesknou.

Autor: happy.lenulka (Lenka Špaček)

Zdroj: www.toprecepty.cz

Vaše komentáře

Reklama