NEJÚČINNĚJŠÍ JE DVOJITÁ REISHI TINKTURA PODLE TRADIČNÍ ASIJSKÉ RECEPTURY. VÝROBA NENÍ OBTÍŽNÁ!
O reishi se v současnosti hodně mluví a píše, ale vyznáte se v současné nabídce?
Na trhu je celá řada preparátů s obsahem houby reishi, které jsou poměrně drahé a málokdo se v nabídce orientuje. Udělejme si v tom tedy trošku jasněji.
Reishi posiluje obranyschopnost organismu, působí protivirově, protibakteriálně a preventivně protinádorově. Pomáhá při regeneraci jater po zatížení léčivy či alkoholem, odstraňuje z těla těžké kovy, detoxikuje organismus. Má uklidňující účinky, zlepšuje duševní výkonnost. Působí jako prevence stárnutí.
Kdo hledal nějaké informace o reishi na internetu, setkal se jistě s pojmy „ganokáva, zdravá káva, reishi káva, káva s reishi, ganočaj, ganotea, ganočokoláda, ganobonbóny,ganoexcel, dxn, mrl, ganoextrakt, reishixtrakt, houba nesmrtelnosti…“ .
Jak se v tom orientovat?
Tedy v první řadě ona předpona gano-. Je odvozena z latinského názvu této houby (Ganoderma lucidum). Takové přípravky jsou něčím relativně banálním (káva, čaj, kakao, cukr), co je obohaceno určitým množstvím výtažku z reishi. Můžete se také setkat s přípravky na bázi mleté sušené houby, ať už se jedná o tobolky a nebo volný prášek. Osobně tuto formu považuji za nejméně vhodnou a zároveň nejdražší. Účinné látky jsou pro tělo z houbové sušiny téměř nedostupné, tělo jich vstřebá minimum a zbytek opouští nezužitkován tělo přirozenou cestou. Níže pochopíte proč. Museli byste jí požívat velká množství (některé zdroje mluví až o desítkách gramů denně), což by zatížilo jednak Vás organismus a jednak peněženku. Užívání mleté houbové biomasy je vhodné u hlívy, shii-take a pod., u reishi nikoli.
Jak se to dělá v kolébce používání reishi – v Asii?
Reishi je nejedlá (avšak nejedovatá) dřevnatá houba, doslova choroš. Sušená nemá téměř žádnou vůni, ale velice hořkou chuť. Tradiční asijská medicína považuje za nejvhodnější a nejúčinnější způsob přípravy DVOJITOU REISHI TINKTURU. Cituje to také ve své knize Medicinal Mushrooms věhlasný americký znalec a propagátor bylin a léčivých hub Christopher Hobbs. Návod na tuto tinkturu publikoval také v knize Léčivé houby podle bylináře Pavla významný český bylinář Pavel Váňa (jistě jej znáte z TV).
Opravdu dobrý nápad je seznámit se nyní s recepturou na přípravu reishi tinktury Stačí kliknout na tlačítko |
Kdo si návod přečetl tak už jistě pochopil, že při užívání mleté houby nemůže v těle proběhnout ani zlomek pocesů, které vedou k vyluhování cenných látek.
Nabídka PLANETY HUB
-
Reishi krájená zde
Pár doplňujících informací na závěr
Latinsky se tato houba jmenuje Ganoderma lucidum, česky lesklokorka lesklá. U nás roste poměrně zřídka v listnatých lesích teplých oblastí. Amatéřští houbaři ji nacházejí relativně málo.
Prapůvodní reishi známá ze staré Číny byly ve skutečnosti výtrusy této houby. Byly určeny výhradně pro císařský dvůr a v určitých obdobích je nálezci byli povinni odevzdávat pro potřeby císaře. Neodevzdané nálezy se trestaly smrtí. V dnešním pojetí je reishi celá houba. Aura vzácnosti však reishi provází dál.
Zdroj: .http://www.planetahub.cz
Pila jsem kávu z Reishi a chutná opravdu skvěle….je spousta odkazů, kde se dá sehnat…. nelekejte se ceny….. protože se jí dává opravdu minimálně……
kdo by nevěděl, kde hledat, tak klikněte na obrázek 🙂