PEČENÝ ČAJ

Postup

Očištěné ovoce odpeckujeme a větší nakrájíme na drobné kousky. Citron oloupeme a pokrájíme na kousky, nebo jen vymačkáme šťávu. Všechno dáme do hlubšího plechu, zasypeme cukrem a přidáme koření. Promícháme a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 170°C 30-40 minut, občas můžeme promíchat. Ihned po vytažení z trouby vmícháme rum. Plníme do skleniček se šroubovacím uzávěrem, položíme je víčkem dolů a necháme vychladnout. Použití: do hrnku či sklenice dáme 3-4 lžičky ovocné směsi a zalijeme vařící vodou. Získáme tím ovocný čaj lahodné chuti, který je výborný horký i studený. Existuje několik různých variant tohoto čaje.

zdroj:  http://www.mamincinyrecepty.cz/teple-napoje/peceny-caj

 

Obrazek

 

Obrazek

 

Obrazek

 

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingredience

2 kg libovolného ovoce (nejlépe drobné, větší je třeba pokrájet), 500-750 g krystalového cukru, koření podle chuti (skořice, hřebíček, badyán), 1-2 omyté citrony, rum (dle chuti a uvážení, není nutný)

Sdílet tuto pravdu

Reklama

Sledujte na Facebooku

Vaše komentáře

Reklama