Med zvyšuje populace probiotických bakterií ve střevech, čímž zvyšuje obranyschopnost organismu, zlepší trávení, snížuje cholesterol a působí jako prevence proti rakovině střeva. V kombinaci s citrónem působí jako skvělé antiseptikum a působí tak proti nechtěným bakteriím. Zázvor též působí antibakteriálně, navíc má analgetické a antipyretické účinky. Jeho hlavní složka gingerol zrychluje metabolismus a působí podobně jako kapsaicin.
Více o medu zde.
Ingrediencie
- 300 – 350 g čerstvého zázvoru
- 1 citrón
- 150 – 200 g medu
Poznámky
Užíváme 1 lžičku denně. Ideálně hned ráno při snídani. Nedoporučujeme dávat do horkého čaje, či ovesné kaše, abyste „nespálili“ živiny. Přidejte do teplých nápojů a pokrmů, či jezte samotné.
Skladujeme v uzavíratelné nádobě na tmavém místě.
Postup
Krok 1
Zázvor očistíme a nakrájíme na kousky, které se budou lépe strouhat, mixovat, či mlít.
Krok 2
Citrón oloupeme a případně vypeckujeme.
Krok 3
Nyní potřebujeme ze zázvoru i citronu dostat co nejvíce šťávy. Ideální je oboje prohnat mlýnkem.
Krok 4
Do směsi přidáme tekutý med a dobře promícháme.
Krok 5
Skladujeme v uzavíratelné nádobě na tmavém místě.
Zdroj: diets.ru
Převzaté ze stránek http://carujeme.cz/