LETNÍ KOKTEJLOVÉ OSVĚŽENÍ

Ilustrační foto

Zvětšit obrázek

Ilustrační foto

FOTO: www.profimedia.cz

 

 

Tentokrát se zaměříme na koktejly s obsahem alkoholu.

 

Mochito original

 

Foto: Archív

Suroviny: 6 cl bílého rumu Havana Club, 1 limeta, 2 lžičky třtinového cukru, lístky máty peprné, cca 2 dcl sodové vody, ledovou tříšť.

Příprava: Do koktejlové sklenice nalijeme rum, nasypeme cukr, přidáme mátu a rozmícháme tak, aby se cukr rozpustil a máta se rozvoněla (mátu při míchání nepoškozujeme). Poté zalijeme sodou, přidáme ledovou drť a vložíme rozkrájenou limetku na větší kousky, zamýcháme a podáváme.

 

 

Piňa Colada

Foto: Archív

Suroviny: 6 cl rumu Havana Club, 2 cl kokosového sirupu, 4 cl smetany, 10 cl ananasového džusu

Příprava: V šejkru promícháme všechny suroviny kromě drceného ledu. Ten rozdrďte v mixéru nebo ho zabalte do utěrky a rozdrťte paličkou na maso. Led nasypte na dno sklenice, zalijte mixem ze šejkru. Sklenici můžete ozdobit kouskem ananasu či koktejlovou třešní.

 

 

Cuba Libre

Foto: Archív

Suroviny: 4 cl hnědého rumu např. Havana Club Anejo Especial, Cola, limetka

Příprava: Nalijeme rum a limetovou šťávu přes led. Nápoj doplníme colou a ozdobíme kůrou z limetky.

 

 

Svěží Long drink

Foto: Archív

Varianta 1 – Suroviny: 4 cl Becherovky, 2 dl toniku, 1 cl citrónové šťávy, plátek citrónu nebo limetka, led

Varianta 2 – Suroviny: 4 cl Becherovky, 2 dl toniku, 3 cl džusu z červeného grepu, měsíčkem grepfruitu na ozdobení

 

 

 

Mary Pickford

Foto: Archív

Suroviny: 4 cl rumu Havana Club, 15 cl ananasového džusu, grenadina, led

Příprava: Do sklenice přes led nalijeme rum s džusem a na závěr stříknem trochu grenadiny. Můžeme ozdobit kouskem ananasu či granátovým jablíčkem.

 

 

Strawberry Daiquiri

Foto: Profimedia

Suroviny: 4 cl rumu Havana Club, 2 cl limetové šťávy, 4 čerstvé jahody, drcený led

Příprava: Všechny přísady kromě jedné jahody dáme do mixéru, přidáme drcený led a mixujeme, až je nápoj hladký. Nalijeme do vychlazené sklenky a ozdobíme zbývající jahodou.

 

 

Chivas Crush

Foto: Archív

Suroviny: Chivas regal 12, citrónová šťáva, cukrový sirup, jablečná šťáva, máta, zázvorová limonáda, led.

Příprava: Protřepejte všechny ingredience (kromě zázvorové limonády) v shakeru a pak přes sítko nalijte do sklenice s drceným ledem. Dolijte zázvorovou limonádou a ozdobte mátou.

 

 

Apple Stock

Foto: Archív

Suroviny: 4cl Fernet Stock Citrus, 12 cl jablečného džusu skořice led – kostky

Příprava: Do sklenice vložíme led, nalijeme Fernet Stock Citrus a zalijeme jablečným džusem. Nakonec zasypeme skořicí nebo vložíme celé kusy skořicové kůry.

 

 

Mexikán

Foto: Archív

Suroviny: 4 cl Fernet Stock, 1 cl Peprmintový likér, 7UP (možno nahradit sodou),  1/2 citrónu,  2 lžíce cukr krupice ledová tříšť

Příprava: Do sklenice vložíme ledovou tříšť, nalijeme Fernet Stock, Peprmintový likér a zalijeme limonádou 7UP. Koktejl bude mít světle zelenou barvu a osvěžující lehce peprmintovou chuť.

 

 

Sex on the beach

Foto: Archív

Suroviny: 2 cl Vodky, 2 cl broskového likéru, 15 cl pomerančového džusu, 1 cl grenadiny

Příprava: Do skla vložíme kostkový led a ingredience kromě grenadiny, kterou nalijeme až po zamíchání drinku.

 

 

Margarita

Foto: Profimedia

Suroviny: 2 cl Tequily, 2 cl Cointreau (pomerančového likéru), limetková šťáva, sůl na ozdobení sklenice, led.

Příprava: Předem připravíme slanou krustu na sklenici, do šejkru vložíme drcený led a ingredience. Důkladně prošejkrujeme a scedíme do předem připraveného skla.

 

Zdroj: http://www.novinky.cz

K létu patří nejen koupání a opalování na sluníčku, ale také míchané nápoje připomínající vzdálenou exotiku či vzpomínky na právě uběhlou dovolenou. Připravili jsme pro vás několik tipů na to pravé letní osvěžení ...

Sdílet tuto pravdu

Reklama

Sledujte na Facebooku

Vaše komentáře

Reklama