Recept na domácí tavený sýr

 

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 tvaroh

1 rovná kávová lžička jedlé sody

přísady podle chuti (bylinky, česnek, kmín, zelenina, salám…)

1 lžička másla

 

POSTUP PŘÍPRAVY

Tvaroh dobře rozmícháme se sodou, případně dalšími přísadami a necháme 10 minut uležet. V kastrolku rozpustíme lžičku másla, přidáme tvaroh a zamícháme. Necháme vychladit v misce. To je vše. Nevím, k jaké reakci tam dochází, ale tvaroh během těch 10 minut úplně změní strukturu a přestane mít tvarohovou chuť. Stane se z něj OPRAVDU tavený, mazací sýr. Připadala jsem si jak kouzelník. Pokud ho nesníte hned, tak skladujte přikrytý nebo v alobalu, jinak z něj budete mít amarouna. Ale to dělají normální sýry taky.

 

Přidávám svůj obrázkový postup:

1. promíchaný tvaroh se sodou a posekaným šunkovým zauzeným salámem

 

 

2. po 5 minutách se už začala měnit struktura tvarohu a zmizela i tvarohová vůně

 

 

3. po deseti minutách jsem vše ještě krátce rozšlehala metličkou

 

 

4. vmíchala jsem lžičku rozpuštěného másla

 

 

5. VÝSLEDEK!!! – vynikající tavený sýr s opravdovou šunkou (ne že to u šunky jenom leželo)

 

 

A navíc – pouze soda bicarbona – ŽÁDNÁ chemie!!!

Dobrou chuť přeje Markéta Plíhalová

Zdroj: e-mail + dohledáno na http://orgo-net.blogspot.cz

 

Vaše komentáře

Reklama