Autorkou fotografíí svých perníčku je Anna Adien
Perníčky od Anna Adien:
- 42 dkg hladké mouky,
- 18 dkg cukru,
- 10 dkg másla,
- 2 lžíce medu,
- 2 cela vejce,
- kakao asi dvě lžíce,
- koření do perníku.
- trochu skořice mleté a nezapomenout sodu jedlou zarovnaná polévková lžíce,
vyvalíme na 0.5 cm plát a vykrajujeme..po vytažení potírám rozšlehaným vejcem,peču na pečícím papíře..jsou moc dobré,ale nejsou to tzv. měkké perníčky
Dobrý, měkký perník:
50 dkg hladké mouky
25 dkg moučkového cukru
10 dkg medu /roztopený/
2 vejce
1 lžička rumu
1 lžička jedlé sody
3 lžičky perníkového mletého koření – badyán, skořice, hřebíček, anýz, fenykl
Vše se zpracuje v těsto /těsto je velmi tuhé, jde to těžko, ale jde to/, vyválíme na 0,5 cm silný plát. Vykrajujeme tvary a pečeme ve vyhřáté troubě na 250 stupňů. Za horka ještě potřeme rozšlehaným vejcem.
Měkkounké žitné perníčky
360 g mouky Jizerka
180 g cukru moučka
50 g tuku na pečení
3 vejce
2 lžičky mleté skořice
2 lžíce medu
2 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
postup:ručně na vále zpracujeme a necháme 24 hodin v lednici odležet,nejlépe zabalené ve folii.po vytažení z lednice rozvalíme na potřebnou tloušťku a vykrájené tvary dále pečeme na pečícím papíře při teplotě 175 stupňů celsia. ještě horké potřeme rozšlehaným vejcem.Perníčky se pak krásně lesknou.
Autor: happy.lenulka (Lenka Špaček)
Zdroj: www.toprecepty.cz