SLEPÁ VÍRA

Jak jsem psala článek o Víře v nás…tak jsem malinko naznačila, za jakých okolností se k Bohu a k víře obracíme. Že to je převážně při nějaké té bolestné události,  která nás srazila na kolena. V této době, kdy hledáme v duchovní sféře odpovědi na naše otázky, jsme natolik otevřeni všemu a všem, že se nedivím, že se občas stane, že člověk padne někam v tom hledání,  kde by neměl být. Ano, uvědomuji si, že píšu moc obecně a okrajově, ale hned se pustím do trošku podrobnějšího rozboru, jak to vlastně myslím.

náhled obrázku

Slepá víra…. Znamená v mém vnímání, to, když člověk najde nějakou svou modlu či idol (tz. Duchovního učitele) a zobe mu všechny jeho pravdy a zobe mu tak z ruky, že ztrácí svoji soudnost, neposlouchá svůj vnitřní hlas…. A časem začne svého idola napodobovat..např. v tom, že se začne stravovat tak, jak se stravuje on, začne dodržovat jeho denní režim a různé rituály atd. atd. Toto vzhlížení ke své modle se dá přirovnat k zamilovanosti….marně se neříká, že Láska je slepá. Kolikrát se stane, že takto zaslepený člověk, se pak ocitne v nějaké sektě nebo komunitě, kde odevzdá všechen svůj majetek a stane se z něj poslušná ovečka, která ztratila svou osobnost, svého ducha, ….ale to už je extrém co jsem právě dopsala. Jak poznáte takového člověka, který je ve víře slepý? Naprosto jednoduše…. To čemu věří nedokáže definovat, jen papouškuje slova toho, koho vyznává….nedokáže citově „logicky“ svou víru vysvětlit a tak nějak si ji obhájit. Vím, všechno nejde zargumentovat a logicky vysvětlit….zkrátka to jsou věci mezi nebem a zemí….ale tady v tomto případě je to jinak…. Cítíte z toho člověka, že to nemá pochopené…že jeho pilíře, o které se může opírat, jsou vratké.

Další průšvih na cestě za hledáním pravd a pravdiček nastává….když opět neposloucháme a nevěříme své intuici….čteme spoustu knih, chodíme na semináře… kde se dočítáme a dozvídáme nové a nové pravdy a někdy si ty pravdy navzájem odporují….takový člověk se časem dostane do stavu, kdy má v hlavě naprostý chaos a najednou neví čemu věřit. Opět jeho základní pilíře nejsou pevné.

Jak na to, abychom se do těchto duchovních průšvihů nedostali?

Zůstaňme na prvním místě v klidu a vnímejme jak nás pravdy, které čteme a posloucháme oslovují. Co s námi tam uvnitř dělají a jak moc nám připadají povědomé, známé a jak nás chytají za srdíčko. To co je nám blízké….a známe….to jsou místa, které jsme už pochopili v minulém životě a tady máme pokračovat. To co nám nesedí…hned neodsuzujme,  ale přemýšlejme nad tím….možná jen nenastala doba pro naše pochopení, abychom tuto pravdu přijali za svou.

Tímto vás taky chci požádat, abyste všechno nezobali i na stránkách MOJE-PRAVDY….. ať se vaší pravdou, stane jen to, co vás osloví a co vám je blízké a známé a co si tady jen připomínáte….co vás chytá za srdíčka. Vůbec mi nebude vadit, když s něčím nebudete souhlasit….na světě je spousta pravd a tak je z čeho vybírat …jen vybírejte srdcem a poslouchejte svůj vnitřní hlas….své srdce…

S láskou pro vás napsala…..vaše Zrzka

13.5.2011

Počteníčko to bylo pěkné, děkuji Zrzečko :-).

Je to tak, jak píšeš, alespoň podle mého názoru,ne vždycky člověku vše sedí a ladí s ním :-). Měla jsem to takto s ženou, která mě malovala obraz anděla. Obraz je úžasný, je energeticky “ čistý“ , ale s jejími názory jsem se nemohla ztotožnit a tak jsem její nabídku na návštěvy jejích seminářů slušně odmítla s tím, že to se mnou nesouzní. Tady jsem opravdu poslouchala svoji intuici, stejně jako se šamanem a v dalších pro mě důležitých situacích. Nebylo to tak vždycky, také jsem se dostala do rozporu s intuicí, když jsem na ní nedbala, ale jsou to moc dobré zkušenosti, ze kterých jsem se poučila a které již mám pochopené tak, že pokud by se situace znovu opakovala, již se stejně nezachovám. Vím, že to jsou jen střípky zvládnutého a že je mnoho učiva přede mnou, ale přesvědčila jsem se už mnohokrát , že intuice je nejlepší rádce a tak se snažím ji opravdu naslouchat více než kdykoliv předtím. A proto jsem se dnes také přihlásila na seminář :-). Cítím, že už je ten správný čas :-).

Tak hezký zbytek dneška a krásný víkend s prima lidmi, v radosti, lásce a pohodičce :-).

papa Černovláska

13.5.2011


Co pro mě znamená pojem slepá víra? Lidičky….to je ten největší průšvih, který nás může na naši duchovní cestě při hledání pravd potkat.

Sdílet tuto pravdu

Reklama

Sledujte na Facebooku

Vaše komentáře

Reklama