Okurková šťáva pomáhá snížit tělesnou teplotu, je velmi zásadotvorná a účinná při odstraňování krystalků kyseliny močové z kloubů, stejně jako se to stává u dny.

 Při pití této šťávy může dojít k mírné bolesti  - to se stává při odstraňování starých toxinů. Celer a zázvor pomáhá v průběhu čištění snížit záněty. Jde o perfektní propojení!

 Tento nápoj může být v teplejších dnech velmi osvěžující. Ale i v době, kdy začíná jaro, můžeme tělu dopřát jakousi úlevu v případě, že máme sklon k popsanému usazování kyseliny močové v kloubech. 

 

 

Ingredience: 

1 středně velká salátová okurka

2 stonky řapíkatého celeru

1 plátek citronu

2,5 mladého kořenu zázvoru

10 dkg lásky


  Počet porcí:  1 porce

 Doba na přípravu:  5 min 

Doba vaření: 0 min

 

 

Postup přípravy:

Všechny suroviny odšťavníme. Do skleničky s výsledným nápojem přidáme plátek citronu. 

I pro čtenáře, kteří uvedenými obtížemi netrpí, bych ráda uvedla, že okurka obsahuje velké množství vody (asi 96%), která je přirozeně destilovaná, a tím může být její kvalita často lepší než kvalita obyčejné vody.
V její slupce najdeme vysoké množství vitaminu A, proto bychom ji neměli loupat.
Okurka také obsahuje zásadotvorné minerály a je vynikajícím zdroj antioxidantů(vitaminu C a A), kyseliny listové, manganu, molybdenu, draslíku, křemíku, síry,      
i menší množství vitaminů B-komplexu, sodíku, vápníku a fosforu.

 

 

Tak neváhejte a někdy tento nápoj vyzkoušejte :-)

Dobrou chuť!

 

Zdroj:  juicing-for-health.com

převzato se souhlasem Veroniky a Martina Novotných

ze stránek

http://www.vyvazenezdravi.cz

 



nahrávám...