Dlouhodobé podávání  Warfarinu  (chemikálie původně používaná jako jed k likvidaci hlodavců) je typickým obrazem způsobu myšlení v oficiální medicíně.

 

Zřejmě nejčastější příčinou mnoha chronických onemocnění - včetně zvýšené srážlivosti krve - je  chronické překyselování organismu. To není žádná novinka, marně na to upozorňoval nejslavnější lékař antického starověku a zakladatel racionálního lékařství Hippokrates (460 př. n. l. – 377 př. n. l.). To znamená, že tělo nejen v potravinách přijímá, ale především samo produkuje trvalý přebytek různých kyselých látek, které jsou následně nejen vylučovány z těla, ale bohužel i průběžně neutralizovány tím, že odkudkoliv z organismu na sebe vážou zásadotvorné minerály i za cenu poškozování prakticky všech orgánů v těle.

To všechno výměnou za náš život, protože pokud by došlo jen k malé odchylce v pH, došlo by k rozvratu metabolismu s následkem brzké smrti. Proto tělo udržuje pH krve s úžasnou přesností v úzkých hranicích mezi 7,35 do 7,45, některé prameny uvádí ještě užší rozptyl - mezi 7,38 až 7,42.

Chemicky vzato v podstatě dochází k pomalým procesům poleptání vnitřních orgánů – k jejich poškození dochází naštěstí jen pozvolna, mimo jiné i díky tomu, že tělo má velkou schopnost nadbytečné kyselé látky neutralizovat. Pokud ale tato situace trvá příliš dlouhou dobu, dochází k neutralizaci za cenu postupného poškozování tkání prakticky v kterémkoliv orgánu. O tom, který orgán bude pro udržení pH krve obětován dříve a který později, rozhodují zase jiné souvislosti – především nerovnováha neurovegetativní nervové soustavy.

Vraťme se k tématu nadměrné krevní srážlivosti (oblast využití jedu na hlodavce - pardon - Warfarinu). Pokud dojde k poleptání krvinek a cévních stěn, způsobuje to zvýšené riziko nežádoucích krevních sraženin. Když tedy někdo trpí zvýšenou srážlivostí krve, může počítat s tím, že i kterýkoliv jiný orgán může být také poškozován stejným přebytkem organických kyselin. Z hlediska dlouhodobé péče o takto postiženého jedince je jediným skutečně racionálním opatřením měřit si pravidelně pH moči a zásadní změnou životosprávy dosáhnout odkyselení organismu.

Oficiální medicína Vám místo toho do vašeho již tak poničeného organismu přidá ještě jed na hlodavce.

Jeho toxickým vlivem nejen že nedojde k žádnému odkyselení, ale jak se začíná jevit, většina chemických léků naopak překyselení organismu ještě více zhorší a zafixuje.

Dlouhodobé podávání Warfarinu může být příčinou vzniku dalších onemocnění, jako jsou například osteoporóza, kožní onemocnění až nekróza kůže, poškození zraku krvácením do sítnice, které někdy končívá slepotou, zvýšené riziko úmrtní na krvácení do mozku. Dochází také k častějším zlomeninám kostí a k častějším kompresivním zlomeninám páteřních obratlů pro warfarinem vyvolanou polékovou osteoporózu. Vysvětlení těchto závažných onemocnění pak bývá pro oficiální medicínu jednoduché - tohle všechno se přeci starším lidem stává.

To sice ano, ale daleko častěji u lidí, dlouhodobě "léčených" Warfarinem, jak ukazují ty studie, které nefinancuje farmako-chemický průmysl.

Jediné, co Warfarin skutečně „umí“, je poškození metabolismu vitamínu K,

který je ale důležitý nejen v procesech srážení krve, které jsou aktivovány při jakémkoliv vnějším či vnitřním krvácení. To se ví již dávno. Teprve mnohem později se zjistilo, že vitamín K byl nalezen i v tak životně důležitých orgánech, jako je nervový systém, srdce, plíce, žaludek či ledviny. Dnes je již k dispozici dostatek informací, že vitamín K je nezbytný pro zdravé fungování všech lidských buněk od jejich vzniku, přes celý jejich život až po jejich "naprogramovanou“ smrt (například v rámci regenerace tkání výměnou starých buněk za nově vytvořené). Mimo jiné se také prokázal klíčový vliv vitamínu K pro metabolismus vápníku – což je zřejmě důvod, proč se po warfarinu nebo při nedostatku vitamínu K z jiných důvodů vápník patologicky uvolňuje z kostí a naopak se patologicky usazuje v cévní stěně.
To všechno je závislé na dostatku vitamínu K v těle - zatímco Warfarin neumí nic jiného, než je ničení tohoto zdravotně naprosto nezbytného vitamínu.

K tomu Vám studovaný tvor v bílém plášti ještě přikáže, že se máte vyhýbat konzumaci zeleniny, aby tělo nějaký ten životně důležitý vitamín K omylem nedostalo.

O tom, že zdravotně prospěšné působení Warfarinu může být někdy jen zbožným přáním chemických lékařů, svědčí jednak někteří klienti z naší internetové poradny, podivující se, že měli projevy nové trombózy či embolizace i v době, kdy už měli být proti ní chráněni dlouhodobým podáváním Warfarinu. Ještě zajímavějším důvodem k pochybnosti o „léčbě“ Warfarinem jsou nežádoucí kožní projevy doprovázející jeho podávání – různá nepříjemná zčervenání kůže, hodnocená nečastěji jako ekzém „neznámého původu“. Histopatologicky jde o nekrózu (lokální smrt buněk a tkání uvnitř živého organismu) způsobenou TROMBÓZOU jemných cévních kapilár, tedy projevem nadměrného srážení krve – přesně toho, proti čemu má Warfarin své oběti (pardon – pacienty) jakoby „chránit“.

Přes to všechno  mám shovívavé pochopení  pro klienty, kteří i po vysvětlení všech těchto souvislostí   zůstávají dál věrni oficiální medicíně a svému sebezničujícímu životnímu stylu.

Stát se doživotním (lakto)vegetariánem, provozovat pomalé hluboké dýchání (a případně i jiná harmonizační cvičení jako jsou především bandhy) a sem tam si průběžně kontrolovat pH moči – a tím se zabezpečit nejen proti nežádoucí trombóze, ale i proti mnoha jiným chorobám z chronického překyselování organismu  –  to vše by vyžadovalo příliš velké úsilí….

 

Další „lahůdky“ o Warfarinu jsou k mání v angličtině například zde:

http://www.naturalnews.com/022388_drug_FDA_health.html

http://www.naturalnews.com/021884_blood_thinners_coumadin.html

http://www.naturalnews.com/020682_blood_thinners_Bristol_Myers_Squibb.html

http://www.medicalnewstoday.com/releases/36493.php

http://www.drugs.com/news/warfarin-raises-bone-fracture-risk-1705.html



Poznámka na závěr pro ty, co své  zdraví vedou moudřejšími cestami: 

Jako přírodní zdroje vitamínu K se uvádí především listová zelenina, například kapusta, špenát, listový salát, řeřicha, list petržele atd. Méně uváděným zdrojem může být i brokolice či rostlinné oleje.

MUDr. Ladislav Šafránek, lékař pro zdravou dlouhověkost

 

 

Klasika ortodoxní chronické medicíny:

Sebereme Vám "potkanům" vitamín K, abyste byli zdravější

 

Více:   Prekyselene-telo-koledujete-si-o-vaznou-nemoc

 

Vitamín K cévy uzdravuje a naopak Warfarin způsobuje jejich vápenátění

Ing.Zdeněk Rozehnal

Vědci z Maastrichtské univerzity zveřejnili v roce 2012 v magazínu Blood, který je vydáván americkým sdružením hematologů, že bylo prokázáno - vitamín K nejen že blokuje hromadění dalšího vápníku v tepnách, ale také snižuje již existující usazené množství vápníku o 37%.

„Jelikož je známo, že vápenatění tepen vede ke kardiovaskulárním onemocněním, omezení tohoto problému může snížit riziko úmrtí u lidí s chronickým onemocněním ledvin a onemocněním koronárních tepen“ napsal hlavní autor Leon Schurgers.

Leon Schurgers a jeho spolupracovníci krmili 10 dnů staré samečky potkanů potravou společně s Warfarinem, lékem ředící krev, aby u nich vyvolali hromadění vápniku. Zvířata pak rozdělili do čtyř skupin: první skupině nadále podávali Warfarin, dalším třem skupinám tento „lék“ přestali podávat, namísto toho dostávaly různé dávky vitamínu K.

Výzkumníci uvedli, že ve skupině, která užívala dosud běžně uznávanou dávku vitamínu K, i nadále pokračovalo hromadění vápníku v tepnách, přesto že této skupině již nebyl Warfarin podáván.

Dále bylo uvedeno - vysoké dávky vitamínu K (K1 a K2) u dalších dvou kontrolních skupin zvířat  nejen že zastavily další hromadění vápníku, ale navíc do 6 týdnů snížily hladinu dříve akumulovaného vápníku o více než 37%.

Tyto výsledky jsou důležité především pro lidi užívající léky na ředění krve, které jsou známé tím, že prostřednictvím inaktivace proteinu matrix GLA, neboli MGP, který je účinným tlumičem vápenatění, vyvolávají vápenatění tepen.

„Lékařská komunita teď uznává, že vitamín K dependentní protein MGP hraje v boji proti kardiovaskulárním nemocem klíčovou roli,“ řekl Leon Schurgers. „Naše studie ukazuje, že v modelu, který byl vyzkoušen na zvířatech, může užívání velkých dávek vitamínu K významně redukovat hromadění vápníku v tepnách.

Vitamín K je obsažen ve velkém množství jídel, jako například v sóji, olivách a olejích, ale také v tmavé zelené zelenině, jakou je brokolice, kapusta, špenát a růžičková kapusta.

 

Zajímavé na této studii je, že vědci za účelem vyvolání hromadění vápníku v tepnách vlastně použili Warfarin - běžný „lék“ určený na „ředění“ krve

To dost jasně poukazuje na fakt, že medicínští výzkumníci dobře vědí, že nejlepším způsobem, jak vyvolat vápenatění tepen, je užití léku ředicím krev - Warfarin

Tento potenciálně smrtící vedlejší účinek není ale vůbec vysvětlen pacientům, kteří léky určené na „ředění“ krve, jako například Warfarin, užívají

 Mike Adams, editor Natural News

 

Převzaté ze stránek http://www.uspesna-lecba.cz/



nahrávám...